Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu internetowego morganti.pl

1. Szanując Twoje prawa oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. oraz Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - RODO), zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszyscy pracownicy sklepu zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania danych osobowych.

2. Administratorem Danych Osobowych Użytkowników i Klientów Sklepu www.morganti.pl jest: Multi Set, 63-400 Ostrów Wielkopolski, ul. Południowa 32a, NIP 6222198655. Nr rejestracji w GIODO: 010533/2013.

3. W sprawach dotyczących danych osobowych możesz skontaktować się z nami oraz z inspektorem ochrony danych:
* listem poleconym na adres: Multi Set, 63-400 Ostrów Wielkopolski, ul. Południowa 32a,
* elektronicznie na adres mailowy: sklep@morganti.pl,
* telefonicznie +48 62 59 12 654.

4. Sklep morganti.pl przechowuje Twoje dane na serwerach platform obsługujących sklep.

5. W naszym sklepie zbieramy i przetwarzamy następujące dane osobowe:
* Imię i nazwisko – podczas składania zamówienia będziesz proszony o podanie swojego imienia i nazwiska, aby móc wysłać Tobie zamówienie oraz w celu możliwości kontaktu z Tobą.
* Adres zamieszkania – jest nam potrzebny do wysyłki zamówionego towaru.
* Adres dostawy - jeżeli jest inny niż adres zamieszkania.
* Nr telefonu – potrzebny do kontaktu w związku z zamówieniem, np. dzwonimy w celu potwierdzenia zamówienia lub w przypadku nieoczekiwanych zdarzeń jak np. brak towaru w magazynie jednocześnie, proponując korzystne rozwiązanie.
* Adres email – poprzez email wysyłamy potwierdzenie zamówienia oraz kontaktujemy się z Tobą. Jeżeli zostałeś abonentem naszego newslettera, będziemy wysyłać do Ciebie informację handlową.
* Adres – informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).
* Cookies – nasz sklep wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania serwisu do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane i abyś mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach serwisu internetowego. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli nie zgadzasz się na personalizowanie serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej.
* Dane niezbędne do wystawienia faktury VAT - w przypadku, gdy chcesz, aby została wystawiona faktura VAT na firmę, dodatkowo potrzebujemy nazwę firmy, adres prowadzenia działalności gospodarczej oraz NIP.

6. Każdy Użytkownik naszego serwisu ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie. Podanie danych jest dobrowolne. Jeżeli z jakiś względów nie życzysz sobie pozostawienia swoich danych osobowych to masz prawo do ich usunięcia lub nie korzystania z naszego serwisu.

7. Powierzone nam dane osobowe przetwarzamy w celach:
* realizacji usług oferowanych za pośrednictwem naszego sklepu (realizacja, wysyłka zamówienia, reklamacja towarów),
* rejestracji w bazie Klientów – rejestracja jest dobrowolna. Przechowujemy te dane w bazie aby ułatwić Tobie w przyszłości zakupy w naszym sklepie internetowym.
* prowadzenie korespondencji z Użytkownikami i Klientami Sklepu internetowego,
* wysyłki wiadomości z ofertą handlową w ramach newslettera, którego użytkownik dobrowolnie może zostać abonentem i w każdej chwili może się z niego wypisać.
* marketingowych i analitycznych.

8. Czas przez który przechowujemy dane.
Pozyskane dane osobowe przechowujemy przez okres korzystania przez Ciebie ze sklepu morganti.pl, a w przypadku działań marketingowych do momentu wniesienia przez Ciebie sprzeciwu. Jeżeli dane związane są z plikami cookies to są one przechowywane do czasu usunięcia plików w ustawieniach przeglądarki lub urządzenia.
Dane osobowe będą również przechowywane w przypadku wynikających z prawa (księgowego lub podatkowego) obowiązku Administratora do ich przetwarzania, a także w przypadku jakichkolwiek roszczeń ze strony Klienta lub Administratora.

9. Pozyskane dane osobowe są przez nas udostępniane podmiotom świadczącym usługi:
* kurierskie lub pocztowe,
* bankowe oraz płatności,
* chatu on-line,
* marketingowe,
* analityczne,
* porównywania cen,
* zbierania opinii o sklepach internetowych,
* rachunkowe (w przypadku wystawionej faktury VAT).
Zebrane przez sklep morganti.pl. dane osobowe mogą również zostać przekazane upoważnionym, na podstawie obowiązujących przepisów prawa, organom państwowym.

10. Sklep Internetowy dokłada wszelkich możliwych starań, aby zabezpieczyć Twoje dane i chronić je przed działaniami osób trzecich. Stosujemy wszelkie niezbędne zabezpieczenia serwerów, połączeń i Witryny w celu ochrony Twoich danych. Strona internetowa sklepu posiada certyfikat SSL. Wszystkie połączenia związane z wykonywaniem przez Ciebie płatności elektronicznych, w przypadku wyboru takiej opcji, będą następować za pośrednictwem bezpiecznego szyfrowanego połączenia. Podjęte przez nas działania mogą okazać się jednak niewystarczające, jeżeli sam nie zachowasz zasad bezpieczeństwa. W szczególności musisz zachować w poufności login i hasło do Witryny oraz nie udostępniać ich osobom trzecim. Proszę pamiętać, że Sklep Internetowy nie będzie zwracał się do Ciebie o ich podanie, z wyjątkiem podania ich w trakcie logowania w Witrynie. W celu uniemożliwienia korzystania z Twojego konta osobom nieuprawnionym, prosimy się wylogować po zakończeniu korzystania z Witryny.

11. Użytkownik, którego przetwarzamy dane osobowe ma między innymi prawo do:
* dostępu do swoich danych (w tym także do uzyskania informacji odnośnie tego, które dane są przetwarzane),
* sprostowania danych, jeżeli są one niekompletne lub nieprawidłowe,
* usunięcia danych z bazy lub ograniczenia ich przetwarzania,
* przenoszenia danych, czyli przekazania ich przez administratora np. innemu administratorowi,
* cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych,
* zgłoszenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
* wniesienia skargi do organu nadzorczego ze względu na miejsce domniemanego naruszenia przepisów ochrony danych osobowych.

12. Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych
Twoje dane osobowe są przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest konieczność wykonania umowy, której klient lub użytkownik jest stroną. W przypadku przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych podstawą jest prawnie uzasadniony interes Administratora.

13. Sklep zbiera anonimowe dane statystyczne dotyczące odwiedzanych stron. Dane te służą wyłącznie do analizy statystycznej ruchu na stronach sklepu poprzez narzędzia Google Analytics. Zasady dotyczące polityki prywatności Google Analytics znajdują się na stronie:  http://www.google.com/intl/pl/analytics/privacyoverview.html.

14. Profilowanie danych
Administrator danych w celu przedstawienia Tobie dostosowanych do Twoich preferencji i zainteresowań ofert lub promocji może analizować Twój ruch w sklepie internetowym, np. to jakie produkty oglądasz, dodajesz do koszyka lub kupujesz, a także częstotliwość tych zachowań. Powyższe działania mogą być przeprowadzane w sposób automatyczny przez system korzystający z zaawansowanych technologii. Dzięki czemu treści, które otrzymasz będą aktualne i odpowiadające Twoim potrzebom.

15. Żadnych danych nie udostępniamy osobom trzecim, oprócz wskazanym podmiotom w pkt. 8. Nie przechowujemy również danych poufnych, jak numery Twoich kart kredytowych czy danych dostępu do Twojego konta bankowego.

Data aktualizacji 24.05.2018 r.

Przesyłka GRATIS*

Kupony rabatowe za newsletter morganti.pl

Kliknij "Lubię to" i bądź na bieżąco

Zapraszamy do kontaktu

Pon - Pt od 8.00 do 16.00

Infolinia +48 62 59 12 654

opłaty wg stawek operatorów


Zapisz się do newslettera I Nowości i promocje na twoim mailu

Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco z nowościami i promocjami.

Bądź na bieżąco i korzystaj z okazji! Zapisz się do newslettera, a otrzymasz kupon rabatowy na zakupy.

* przy zakupie za min. 200 PLN